Miljøet i fokus i Offshorebranchen
Virksomheden Mati2Ilt er med fokus på FNs verdensmål #6 om rent vand, en miljøorienteret virksomhed der bla tester og analyserer ballastvand og øvrige vandsystemer samt renser spildevand fra offshoreproduktioner med en nem plug&play løsning. Efter et intenst forretningsudviklingsprogram, står de nu klar til at erobre endnu mere af verden.
I offshorebranchen bruges der hvad der svarer til 6-10 tønder vand til at producere en tønde olie. Og idet der produceres i en række forskellige lande er der også forskellige regler og direktiver, der skal følges i forhold til håndtering af vandet. Derfor kan vandmåling og -rensning være en kompliceret affære og det er ikke altid den mest miljøvenlige løsning, der ligger først for.
Det vil Kasper Steffensen og Julio Pedro Uqueio løse i virksomheden Mati2Ilt med base i Esbjerg.
Kerneområdet er test, analyse og rensning af alle former for forurenet vand med særlige kompetencer inden for offshore-sektoren.
Mati2Ilt insisterer på, at bæredygtig udvikling og en verden i vækst ikke er modsætninger, men tværtimod lige dele nødvendige, hvis vi skal overlade en bedre verden til vores børn og børnebørn. Det er den afgørende tanke bag enhver løsning, der leveres til vores kunder.
”Vi har udviklet en metode til rensning af produktionsvand fra offshore-industrien, som omfatter både test, analyse, rensning offshore og efterfølgende online-monitorering af vandkvaliteten.
Det unikke er, at vi flyver ud, tager prøver og analyserer på stedet, hvorefter vi kan installere onlinemonitorering. Vores løsning sparer oceaner af ressourcer, samtidig med at vi sikrer en høj vandkvalitet. Vi ved, at mange virksomheder gerne vil bidrage til en bæredygtig omstilling. Det kan vi hjælpe dem med, siger med-stifter af Mati2Ilt Kasper Steffensen.
Kasper og Julio har gennem de seneste 5 måneder været igennem Next Step Challenges forretningudviklingsprogram for at få redskaber till at vækste virksomheden yderligere.
Gennem et flow med hhv. workshops og møder i et sammensat advisory board, har de fået sparring fra højtstående erhvervsledere til hvordan væksten gribes an. Med i advisory boardet for Mati2Ilt har de haft forretningsudvikler Moonis Kamil, repræsentanter fra Mærsk, DIS og Energy Innovation Cluster.
Mati2Ilt er en af de otte udvalgte virksomheder i Scale-Up Denmark center for Oplevelseserhverv & Turisme, der drives af Next Step Challenge.
I Next Step Challenge er der screenet mere end 1000 vækstvirksomheder til deltagelse i programmet og de udvalgte elitevirksomheder får gennem et 5-måneders forløb med både workshops og advisory board møder, en værdifuld sparring samt brugbare værktøjer til at håndtere vækst.
Med fokus på FN’s Verdensmål # 6 om rent vand, har Mati2Ilt ikke kun positiv indflydelse på kundens forretning, men også de kommende generationer, som skal udvikle sig og holde vores verdenshave rene og bæredygtige.
Med i advisory boardet for Mati2Ilt var Sam Dehdar, direktør fra DIS Syd og han sætter disse ord på samarbejdet med virksomheden:
”Mati2ilt er et team af meget passionerede, kompetente og fantastiske personer, der alle er eksperter indenfor håndtering af vandrensning og generelle miljøvenlige løsninger til udledning af komplicerede forureningsmaterialer. De har et innovativt mindset og kender energibranchens pains. Med en rette go’to’market strategi og de rette muligheder for at vise deres talent, så får de helt sikkert succes. Den viden de besidder, kan anvendes i adskillige brancher, lige fra offshore, energi, hotel-resorts mv. Jeg ser frem til at følge deres rejse.”
Læs mere om programmet for Offshore Industri →
Forretningsmuligheder i Verdensmålene
Ny rapport fra Udenrigsministeriet stiller skarpt på, hvordan Verdensmålene åbner for forretningsmuligheder på op mod 400 milliarder DKK for danske virksomheder frem mod 2030. Rapporten opfordrer danske virksomheder til at orientere sig mere mod vækst- og udviklingslande, hvor behovene er størst og høj vækst forventes at skabe reel efterspørgsel.
For at bringe Verdensmålenes fulde forretningspotentiale i spil, opfordres danske virksomheder til at orientere sig mere mod vækst- og udviklingslande, hvor væksten gennemsnitligt er dobbelt så høj som på de traditionelle, danske eksportmarkeder. Samtidig har vækst- og udviklingslandene de største behov – og med stigende vækst forventes den reelle efterspørgsel på markederne at vokse. Udviklingsmidler kan samtidig bringes i spil for at afdække risiko og udfolde partnerskaber.
Og netop partnerskaber er vigtige i arbejdet med udviklingslandene, forklarer Kasper Steffensen fra Mati2Ilt.
“Vi har gjort os mange erfaringer i bla. Mozambique, hvor vi går langsomt frem og navigerer udenom klassiske problemstillinger. Vi har i øjeblikket to projekter i spil; Vores teknologi til måling af vand-kvalitet og vores mobile enheder egner sig til hurtig og let mobilisering efter naturkatastrofer, såsom dem vi oplevede for nylig i Beira og Cabo Delgado. Rent vand er det vigtigste efter voldsomme hændelser.
I hovedstaden Maputo er der store udfordringer med lækage fra vand-distributions systemerne. Vi er derfor i dialog med forsyningsselskaber, hvor vi identificerer omfang og effektive løsnings-muligheder,” forklarer Kasper Steffensen.