Scale-Up Denmark

Et initiativ fokuseret på erhvervsfremme

Next Step Challenge har været en del af det nationale initiativ, Scale-Up Denmark fra 2016-2020. Et initiativ, hvor ambitiøse vækstvirksomheder bliver gearet til skaléring ud fra et mål om at etablere en elite af vækstvirksomheder i Danmark.

Scale-Up Denmark er defineret ud fra 12 styrkepositioner, der er de brancher som Danmark skal fokusere på. Tre af disse styrkepositioner udgør hjørnestenen i Next Step Challenge; Energieffektive Teknologier, Offshore Industri og Oplevelseserhverv & Turisme.

Samtidig administrerede Next Step Challenge fællesfunktionen, som rådede over hele det nationale programs fælles arbejde.

Virksomhedernes resultater 2 år efter deltagelse i Scale-Up Denmark

0%

Øget omsætning efter forløbet

0%

Øget eksport efter forløbet

0%

Øget jobskabelse efter forløbet

Initiativet blev grundlagt af bl.a. de danske regioner og blev siden ledet af Erhvervsstyrelsen, med støtte fra EUs fond for Regional Udvikling. Derudover blev det grundlagt som et tværregionalt samarbejde på basis af regionale forretningsudviklingsstrategier og nogle af Europas mest konkurrencedygtige økosystemer.

SUDK er inspireret af de bedste økosystemer for vækst i verden og sigtede efter, hvordan Danmark kunne give adgang til et støttesystem i den danske forretningsverden, da SME’er udgør så stor en andel af erhvervslivet. Dette skulle bl.a. opnås ved at involvere videnspersoner fra uddannelsesinstitutioner samt industrieksperter fra corporate virksomheder mv.

Dette ambitiøse forretningsudviklingsforløb i samarbejde med det offentlige søgte at etablere en elite af højvækstvirksomheder i Danmark ved hjælp af stærke kompetencer.

Forretningsudvikling der skaber vækst og arbejdspladser

• Tiltrække vækstvirksomheder – danske og internationale.
• Engagere førende virksomheder fra det regionale økosystem.
• Skabe mere vækst og flere arbejdspladser i Danmark.

Eliteleverandør til det offentlige

Vi brænder for innovation og udvikling, og føler et ansvar for det samfund vi lever i. Derfor arbejder vi med det offentlige Danmark for at skabe samarbejde og vidensdeling mellem iværksættere, mindre virksomheder, store etablerede selskaber, forskere, klyngeorganisationer og investorer som nøglen til vækst, innovation og udvikling for alle parter i økosystemet.

Vi er derfor nu eliteleverandør til det offentlige og Udbudsvagten definerer det således: “NEXT STEP CHALLENGE A/S var blandt de 1% største leverandører til den offentlige sektor i 2019. Med en samlet fakturasum til det offentlige på 11.113.112 kr. har de placeret sig i den absolutte elite af leverandører; en præstation, der påkalder sig al ære og respekt.”