Danish Clean Water mod sygdomme

Hvordan slår man igennem med ny teknologi? Danish Clean Water er deltager i Next Step Challenge 2019

Potentialet er stort, når Danish Clean Water fra Sønderborg, målrettet går efter at fjerne bakterier i varmtvands systemer. Med en teknologi uden skadelige kemiske stoffer, uden store driftsomkostninger og hvor energiforbruget sænkes markant, er der både fordele til budgettet, sikkerheden og miljøet.

Danish Clean Water er en af de 24 virksomheder der er udtaget til forårets Scale-Up Denmark powered by Next Step Challenge eliteprogramforløb og som er udvalgt blandt mere end 1000 screenede virksomheder indenfor centrene Energieffektive Teknologier, Offshore Industri og Oplevelseserhverv & Turisme.

Danish Clean Water er en etableret og lokalforankret virksomhed i Sønderborg med ni ansatte. Siden 2008 har virksomheden udviklet teknologiske løsninger til både hospitaler, plejehjem og landbrug i mere end 20 lande og nu har virksomheden fokus på at strømline vækststrategien for at udvikle sig yderligere.

Derfor er Danish Clean Water tilmeldt et forretningsudviklingsforløb i Scale-Up Denmark center for Energieffektive Teknologier, drevet af Next Step Challenge i Esbjerg.

”Vi er med i Next Step Challenge fordi vi er i en forandringsproces fra et udviklings- og ingeniørbaseret fokus til et mere kommercielt fokus,” forklarer Hagbard Eriksen (Nu Hagbard Clausen), Direktør i DCW.

I Next Step Challenge programmet har virksomheden et advisory board, der er sammensat af bla. ledere fra Vattenfall og Telesikring, samt professionelle forretningsudviklere.

”Vi modtager sparring på alle dele af virksomheden, og det er utrolig sundt at få eksterne øjne på vores muligheder og tiltag, så vi vækster i den rigtige skala. Især nu, hvor vi selv er i en forandringsproces,” fortæller Hagbard Eriksen.

Med fokus på bekæmpelse af legionella bakterier, har DCW udviklet en teknologi, hvor en simpel proces med salt, vand og strøm bekæmper biofilm i hele rørsystemer med vand.

I Danmark bekæmpes legionellabakterien i det varme vand, ved primært at øge fremløbstemperaturen til over 50 grader – endda helt op til 70 grader. Men med hjælp fra DCW kan temperaturen sænkes til 45 grader, hvilket giver en energibesparelse og dermed en tilbagebetalingstid. Med en driftsomkostning på blot 5 øre pr. m3 vand inklusiv salt og elektricitet, er løsningen derfor både nem, grøn og prisvenlig.

”I offentlige institutioner, som hospitaler, plejecentre, svømmehaller, daginstitutioner og større boligejendomme er det især en fordel at installere anlægget og dermed mindske sygdomstilfælde og samtidig holde energiforbruget nede,” forklarer Hagbard Eriksen, Direktør i DCW.

 

Læs artikel i Jydske Vestkysten om DCW og de øvrige deltagere fra Sydjylland >>

Få succes som iværksætter som Danish Clean Water fra Sønderborg, der er deltager i Next Step Challenge 2019

Med omtrent 200 årlige tilfælde af legionærsyge, der er en alvorlig sygdom fra legionella bakterier i brugsvand, er potentialet stort i både ind- og udland. Men når virksomheden har afsætning til både offentlige institutioner, landbruget og fødevarebranchen samt er etableret i mere end 20 lande, så kan det være svært at følge med for de ni medarbejdere.

”I Next Step Challenge forløbet skal vi have tilpasset vores forretningsstrategi, så vi går målrettet efter nogle enkelte brancher i nogle enkelte lande og derfra skalere på både omsætning og ansatte,” forklarer Hagbard Eriksen.

Advisory Boardet for Danish Clean Water består af: 
Lars Andreasen, CEO i Telesikring
Erland Christensen, Direktør, Dansk Restprodukt Håndtering
Michael Hamann, Sønderborg Vækstråd
Samt forretningsudviklere fra Insero og Next Step Challenge

Besøg Danish Clean Water

Cases

Case Kolding Kommune I Kolding Kommune skal legionella bakterien forebygges i ældreplejen. Ifølge Statens Seruminstitut fører ca. 15% af sygdomstilfældene med legionærsyge til dødsfald og de mest udsatte er de ældre, svage og syge borgere med et nedsat immunforsvar.

Derfor har Kolding Kommune nu installeret et anlæg fra DCW på alle seks plejecentre. Normalt er der allerede efter få ugers drift med et Neuthox-anlæg en sænkning i kimtal for mikrofilm fra op mod 150.000 CFU/L til blot 4 CFU/L! Det giver tryghed at plejecentrene kan stole på bakteriefrit vand, helt uden at skulle håndtere farlige kemikalier - og omkostningen sænkes normalt til 5 øre pr. liter renset varmt brugsvand. Den langsigtede energibesparelse er stadig under analyse, men der forventes en besparelse, der svarer til en tilbagebetaling af anlæg og installation over en årrække på omtrent otte år. Dertil kommer det forbedrede CO2 regnskab.
Case Mølleparkens Plejecenter i Sønderborg Ligeledes har Mølleparkens Plejecenter i Sønderborg installeret et anlæg og her taler tallene for sig selv:

”Vores DCW unit har gjort at vi ikke længere har bakterier - og specielt legionella i vandet. Samtidig har vi sænket varmeforbruget og dermed CO2-udslippet drastisk.
Vi sparer konkret 9.000 kr. årligt i varme og ca. 3 ton CO2 på ca. 24 stuer. Det er målt og dokumenteret. Det svarer til ca. halvdelen af vores kapacitet. Så i alt når vi ca. 18.000 kr. samt 6 ton CO2 besparelser om året.”

Bjarne Holm, Driftsansvarlig Mølleparkens Plejecenter
Sønderborg Vækstråd Sønderborg Vækstråd har engageret sig som partner i Scale-Up Denmark center for Energieffektive Teknologier, drevet af Next Step Challenge, for derigennem at hjælpe lokale virksomheder med vækstambitioner, samt  sætte fokus på energieffektive teknologier som en af Sønderborg områdets styrkepositioner.

”Jeg er rigtig glad for at DCW er blevet optaget i Next Step Challenge programmet. Tidligere har Sønderborg virksomhederne AT Solar og Banke Electromotive deltaget med succes og fortæller begge at de har fået et stort udbytte," fortæller Michael Hamann, direktør i Sønderborg Vækstråd.