QuickTube fik implementeret strategien

Sammenhængskraft i strategien

Danske QuickTube kan med innovativ 3D-teknologi levere bedre og billigere metaludskæringer til offshoreindustrien. Virksomheden fra Odense vil videre ud i det globale offshoremarked. Udover netværk ind i offshoreindustrien, bruger QuickTube også rådgivningen fra Next Step Challenge-forløbet til at stå skarpere organisatorisk og forretningsmæssigt.

Fejl på rør til gelændere eller andre konstruktioner på en boreplatform kan føre til monteringsfejl. Det problem har danske QuickTube en løsning på. Med en massiv investering i Nordeuropas største 3D-laserskærer, kan virksomheden fra Odense levere et 100 procent ensartet produkt, når offshoreindustrien skal bruge rør eller andre metal-emner til havs.
”For os handler det om to ting; besparelser for offshorebranchens virksomheder og et ensartet kvalitetsprodukt,” fortæller Flemming Stig Hansen, fra QuickTube.

Potentialet er stort for at levere ensartede, omkostningseffektive løsninger i høj kvalitet. Men for at geare organisationen til vækst, er der igennem Next Step Challenge forløbet tilknyttet et advisory board med erfarne kræfter fra offshoreindustrien. Dermed trykprøves virksomhedens strategipunkter og ambitioner, så der skabes en sammenhængskraft i strategien.

 

 

 

 

Foruden sparring og netværk med advisory boardet, har QuickTube været 360° omkring alle dele af virksomheden med redskaber fra Next Step Challenge workshops.
”Vi kommer i dybden med tingene og får sat retningen. Det bliver tydeliggjort for os, hvilke primære udfordringer vi står overfor samt hvilke håndtag vi kan dreje på,” forklarer Flemming Stig Hansen. ”Vi har fået en masse konstruktiv feedback på vores virksomhedsprofil undervejs, og ikke mindst en masse kontakter, som binder os tættere sammen med offshoreindustrien.

En ting er at udarbejde og verificere en strategiplan, men noget andet er at få den implementeret og gennemsyret i forretningen. Til det har QuickTube været tilmeldt et Next Step Forward forløb, hvor der med hjælp fra forretningsudviklere gennem et år, har været fokus på at få virkeliggjort teorierne.

”Tid og dedikation er de to vigtigste elementer, når en ny strategi skal implementeres. Man skal være modig og sige nej til ordrer for at dedikere tid og ressourcer i udviklingsarbejdet. Det er jo mange gange de samme skuldre i virksomheden, der skal løfte både driften og strategiarbejdet, så det er en god hjælp at have forretningsudviklere ved sin side i processen.

Læs artiklen i Jern og Metalindustrien om forretningsrejsen for QuickTube >>

Se mere om programmet, der støttede QuickTube på vækstrejsen >>

"Forløbet er med til at løfte os videre udover rampen, så vi bruger vores krudt på det rigtige"

Få konstruktiv feedback fra eksperter i offshorebranchen som QuickTube der deltog i Next Step Challenge

Sparring med erfarne kræfter

Virksomheden, der blev etableret i 2015, er i år en del af et eliteprogram for scaleup-virksomheder med vækstpotentiale i offshoreindustrien. Vækstprogrammet udvikler QuickTubes forretning, blandt andet med hjælp af flere erfarne folk fra offshoreindustrien. En af dem er Henrik Otto Jensen fra Niels Winther Shipping. Han sidder med i det advisory board, som QuickTube har fået gennem deres deltagelse.

”Der er et stort potentiale i offshoreindustrien, der fokuserer meget på besparelser. QuickTube har en service, der både er billigere og bedre end det, man ellers kan finde i det eksisterende marked”, siger Henrik Otto, Managing Director i Niels Winter Shipping.

Advisory Boardet for QuickTube:

Jens Peter RiberOil & Energy Professional

Henrik Otto – Managing Director – Niels Winther Shipping

Ole Hansen – Head of Dan-Halfdan – Total

Besøg QuickTube